Новини

Д-р Радка Лазарова, гастроентеролог в Поликлиника България, гр. София

Според проучване на Асоциацията на младите хепатогастроентеролози и Българското дружество по неврогастроентерология всеки пети българин има оплаквания, свързани със синдрома на раздразненото черво.

Прочети повече

Д-р Радка Лазарова, гастроентеролог в Поликлиника България, гр. София

Според проучване на Асоциацията на младите хепатогастроентеролози и Българското дружество по неврогастроентерология всеки десети българин страда от функционална диспепсия.

Прочети повече

Д-р Радка Лазарова, гастроентеролог в Поликлиника България, гр. София

Функционалните заболявания на стомашно-чревния тракт са едни от най-често срещаните в общността. Те могат да засягат всяка една част от храносмилателната система – хранопровод, стомах, черва, жлъчни пътища. Но от тях най-чести са функционалната диспепсия и синдромът на раздразненото черво, което беше потвърдено и от скорошно проучване на Асоциацията на младите хепатогастроентеролози и Българското дружество по неврогастроентерология.

Прочети повече

Гюнтер Хепен е един от най-известните натуропати в Германия, психотерапевт, мануален терапевт, специалист по лицева диагностика и естествена хормонална терапия, с много богат опит в областта на педиатрията. Той е и медицински журналист и автор на редица книги по Шуслерова терапия. Известен лектор в Германия и чужбина сред лекари, фармацевти и други медицински специалисти. Ето неговите съвети за справяне с  циститите с напълно природни средства.

Прочети повече

Обикновено причисляваме гастрита към заболяванията, характерни за по-зряла възраст. Но се оказва, че той е често срещан и сред децата и младежите, като понякога неговите проявления се установяват доста по-трудно.

Прочети повече

Защо язвите и гастритите се обострят през есента?
Според статистиката през есента хроничните заболявания, сред които гастритите и пептичните язви, се обострят при близо 30% от хората. Причините за това са различни.

Прочети повече

Проблемите с простатата засягат почти всеки втори мъж след определена възраст. С течение на годините тя може да се уголеми, а ракът на простатната жлеза е сред най-честите злокачествени мъжки заболявания. Все още не е категорично установено какво го причинява, но с напредването на възрастта се повишава и рискът от разболяване.

Прочети повече