Показания

Проблеми с бъбреците и пикочните пътища

Използвани екстракти от лечебни растения

  • Енчец
  • Пачи очиболец
  • Полски хвощ

Най-добре е да започнете прием на Солидагорен® капки още при първото усещане за дразнене и парене при уриниране

Солидагорен® има тройно действие при леки инфекции на пикочните пътища:

  • Намалява възпалението
  • Облекчава спазмите
  • Улеснява уринирането

Най-често засегнати лица от инфекции на пикочните пътища са:

  • Жени на възраст между 20 и 35 години
  • Жени на възраст над 50 години

Признаци на инфекция на пикочния мехур

Инфекцията на пикочния мехур започва с усещане за дразнене и парене при уриниране. Възпалението на уретрата може да доведе до болки в пикочния мехур или в бъбреците и поява на кръв в урината, когато инфекцията се задълбочи.

Как в действителност се развива възпалението?

Когато говорим за проблеми с пикочния мехур, обикновено се касае за възпаление на уретрата. Ако то не се лекува, може да възникне възпаление на пикочния мехур или цистит, което да се разпространи до горния уринарен тракт и да достигне до бъбреците и бъбречното легенче.

Причини и профилактика

При отслабена имунна система: когато долната част на тялото и краката се охладят, по-лесно възниква инфекция на пикочния мехур. Съществуват така наречените „рефлекторни реакции”, напр. лигавиците се охлаждат, ако краката измръзнат. В такъв случай лигавиците не са достатъчно кръвоснабдени и стават по-податливи на инфекции.

Самоинфектиране: най-честата причина за възпаление на пикочния мехур са чревните бактерии (E. coli), които достигат до уретрата от ануса и оттам могат да продължат разпространението си по-нагоре в тялото. Следователно една от най-простите и най-ефективни предпазни мерки за жените е да спазват посоката отпред-назад (от уретрата към ануса) при миене или избърсване след ходене до тоалетна като част от ежедневната си интимна хигиена. Това помага да се избегне замърсяване със собствените чревни бактерии, тъй като най-честата причина за инфекция на пикочния мехур е инфекция с бактериите E.coli, които присъстват естествено в червата.

Секс: Да, дори лекарите го наричат „цистит на медения месец” – вие сте влюбени и не може да се насладите един на друг, но заедно с това може да се получи досадно и болезнено възпаление. Уретрата при жените е къса и поради това бактериите лесно навлизат вследствие на травмираната и възпалена лигавица на влагалищната стена. Един лесен трик, който често предотвратява възпалението – винаги уринирайте след секс. Струята урина отмива попадналите в мехура бактерии.

Менопауза: Лигавиците стават по-сухи с намаляването на образуването на естроген, което благоприятства възникването на инфекции на пикочния мехур. Уринирането след секс помага и в този случай, както и използването на лубриканти за предотвратяване на дразненето на лигавицата. 

Приложение при самостоятелно лечение:

Солидагорен® капки съдържа екстракт от енчец, пачи очиболец и полски хвощ. Препоръчителна дозировка: 20-30 капки в чаша вода три пъти дневно. Също така не забравяйте да пиете много течности, за да промиете пикочната система. Препоръчваме вода или неподсладен чай.

Ако това не помогне …

Ако симптомите продължават след пет дни прием на Солидагорен®, трябва да посетите лекар възможно най-скоро. Възможно е да ви бъде назначен антибиотик. Солидагорен® капки помага за предотвратяване на повторна инфекция и възпаление след приключване на антибиотичното лечение. Промиване на пикочните пътища с лекарството на растителна основа Солидагорен® обикновено се прилага до четири седмици. 

Най-добрият лечител е природата! Солидагорен®

Преди употреба прочетете листовката и се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт относно рисковете и нежеланите ефекти.

Лекарството на растителна основа Солидагорен® се отпуска без лекарско предписание в аптеките. Ако няма наличност на медикамента в аптеката, можете да го поръчате на Вашия фармацевт.