Показания

Подобрява функцията на пикочния мехур

Подпомага процеса на уриниране

Използвани екстракти от лечебни растения

  • Тиквени семки
  • Енчец
  • Трепетлика

Когато струята се превърне в капки…

Чести позиви за уриниране, трудно начало и намалена струя на урината – определено имате проблем. Простамед® подобрява и усилва функцията на пикочния мехур, като по този начин подпомага процеса на уриниране.

Простамед®  таб при симптоми, свързани с уринирането

  • Подобрява функцията на пикочния мехур
  • Улеснява уринирането
  • Възпрепятства разрастването на простатната тъкан
  • Възстановява сексуалната функция

Засегнати лица

Мъже, предимно на възраст над 40 години

Признаци и симптоми

Първо ще забележите зачестяване на позивите за уриниране през деня. След това ще установите, че и през нощта ставате все по-често, за да ходите до тоалетна. Това може да са симптоми на доброкачествено увеличена простата. В напредналите стадии може да усещате по-голямо съпротивление по време на уриниране и чувството, че не можете напълно да изпразните пикочния си мехур и че остава известно количество урина.

Какво трябва да имате предвид

Тези оплаквания може да са резултат от уголемяване на простатата, което обикновено първоначално е доброкачествено. Трябва обаче да бъдете прегледани от лекар, за да е сигурно, че измененията са доброкачествени – препоръчва се годишен преглед при мъже над 45 години.

Причини за уголемяване на простатата

Все още не е известно какви са причините за уголемяване на простатата, но мъжете над 40-годишна възраст често страдат от този проблем. Любопитно е да се отбележи, че трансилванските мъже изглежда са по-малко склонни към уголемяване на простатата, а мъжете от азиатски произход почти не са засегнати. Оплакванията в резултат от уголемяването на простатата засягат както в средносрочен, така и дългосрочен план. Единственият начин да се намали размерът на уголемената простата е хирургическото премахване на тъканта.

Начини за избягване на уголемяването на простатата

Наблюдението на различни етнически групи може да доведе до няколко предположения (вижте по-горе). Азиатците вероятно не са засегнати от този проблем поради големите количества плодове и зеленчуци в храната, която консумират. Наблюдението, че румънците също са по-малко засегнати от проблеми с простатата, е довело до разработването на таблетките Простамед®.

Откритие на проф. д-р Клайн

Мъжете в Трансилвания, Румъния, страдат по-рядко от уголемена простата. Наблюдението, че мъжете в Трансилвания консумират много тиквени семки, е причината проф. д-р Густав Клайн да разработи таблетките Простамед®. Простамед® таблетки съдържа смлени тиквени семки, сух екстракт от тиквени семки – глобулини от тиквени семки, и сух екстракт от енчец и трепетлика. Тази комбинация от традиционни екстракти от лечебни растения има дългогодишна отлична репутация при лечение на оплаквания, свързани с простатата.

Приложение при самостоятелно лечение:

Простамед® таблетки съдържа три екстракта от лечебни растения, които подобряват функцията на пикочния мехур – тиквено семе (под формата на прах и концентриран тиквен протеин под формата на сух екстракт) и концентриран екстракт от енчец и трепетлика. Подобрение на симптомите обикновено настъпва скоро след редовно лечение с Простамед®, но редовният прием на Простамед® трябва да продължи и след това.

Винаги трябва да се търси златната среда при приемане на лекарства, като стремежът е да се постигне баланс между ползите и рисковете и недостатъците на лекарственото лечение. Простамед® се понася много добре и трябва да се започне с това лечение в ранните стадии на уголемена простата. Рискът от израждане на клетките в злокачествен тумор обаче се повишава с годините, независимо дали сте предприели лечение или не, така че не трябва да приемате Простамед® таблетки като форма на самолечение за по-продължителен период от време за сметка на редовни посещения при лекар. Трябва да ходите на преглед веднъж годишно.

Простамед® се предлага в опаковки от 60 или 120 таблетки. Лекарството на растителна основа има много добра поносимост. Можете да приемате по 4 таблетки 3 пъти дневно, до максимум 12 таблетки на ден.

Простамед® осигурява спокоен сън през нощта и подобрява качеството на живот.

Преди употреба прочетете листовката и се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт относно рисковете и нежеланите ефекти.

Лекарството на растителна основа Простамед® таблетки се отпуска без лекарско предписание в аптеките. Ако няма наличност на медикамента в аптеката, можете да го поръчате на вашия фармацевт. Поръчаните продукти обикновено се доставят в рамките на 24 часа.