Показания

Простамед® е лекарствен продукт на растителна основа, подходящ при:

 • доброкачествено разрастване на простатната жлеза
 • остър и хроничен простатит и безплодие вследствие на възпалителните процеси – незаменима част от комплексната терапия,  успешно и доказано подкрепя антибиотичното лечение
 • хиперактивен пикочен мехур
 • стрес инконтиненция

Eкстракти от лечебни растения

 • Тиквени семки
 • Енчец
 • Трепетлика

Простамед® е най-използваното природно лекарство в Германия при увеличена простата.

Действие:

 • Подсилва функцията на пикочния мехур
 • Облекчава типичните за увеличената простата симптоми като чести позиви за уриниране, трудно начало и намалена струя на отделяната урина, усещане за непълно изпразване на пикочния мехур
 • Възпрепятства разрастването на простатната тъкан
 • Възстановява сексуалната функция
 • Намалява болката и овладява възпалителния процес, в тазовото дъно, действа антибактериално и възстановява преждевременната еякулация при остър и хроничен простатит

Действието и безопасността на Простамед са доказани чрез 10 клинични прочвания, в които са се включили над 800 участници.

Състав:

Простамед® съдържа:

 • прах от семена на тиква с лечебни действия Cucurbita pepo var. Styriaca
 • тиквен глобулин, извлечен от Cucurbita pepo var. Styriaca по специален патентован метод за производство. Той осигурява 5.4 пъти повече фитостероли, които помагат за елиминирането на възпалението в тъканите на простатата, подобряване на уринирането и нормализиране на сексуалните функции
 • енчец
 • трепетлика

Схема на прием:

Простамед® е подходящ за лица над 18 г. Препоръчително е да се приемат 2-4 табл. 3 пъти дневно, минимум 3 месеца. Таблетките се дъвчат и поглъщат с малко вода, ако е необходимо.

Къде можете да намерите Простамед®?

Лекарството на растителна основа Простамед® се отпуска без лекарско предписание в аптеките. Предлага се в опаковки от 60 или 120 таблетки. Ако няма наличност на медикамента в аптеката, можете да го поръчате на Вашия фармацевт.

Повече за проблема доброкачествено разрастване на простата

Засегнати лица

Според статистиката почти всеки втори мъж над 50-годишна възраст и около 80% от мъжете над 60-годишна възраст са с увеличена простата.

Признаци и симптоми

Първо ще забележите зачестяване на позивите за уриниране през деня. След това ще установите, че и през нощта ставате все по-често, за да ходите до тоалетна. Това може да са симптоми на доброкачествено увеличена простата. В напредналите стадии може да усещате по-голямо съпротивление по време на уриниране и чувството, че не можете напълно да изпразните пикочния си мехур и че остава известно количество урина.

Какво трябва да имате предвид

Тези оплаквания може да са резултат от уголемяване на простатата, което обикновено първоначално е доброкачествено. Трябва обаче да бъдете прегледани от лекар, за да е сигурно, че измененията са доброкачествени – препоръчва се редовен годишен преглед при мъже над 45-годишна възраст.

Причини за уголемяване на простатата

Все още не е известно какви са причините за уголемяване на простатата, но мъжете над 40-годишна възраст често страдат от този проблем. Любопитно е да се отбележи, че трансилванските мъже са по-малко склонни към уголемяване на простатата, а мъжете от азиатски произход почти не са засегнати. Оплакванията в резултат на уголемяването на простатата засягат както в средносрочен, така и дългосрочен план. Единственият начин да се намали размерът на уголемената простата е хирургическото премахване на тъканта.

Откритие на проф. д-р Клайн

Мъжете в Трансилвания, Румъния, страдат по-рядко от уголемена простата. Наблюдението, че мъжете в Трансилвания консумират много тиквени семки, е причината проф. д-р Густав Клайн да разработи таблетките Простамед®. Простамед® съдържа смлени тиквени семки, сух екстракт от тиквени семки – глобулини от тиквени семки, и сух екстракт от енчец и трепетлика. Тази комбинация от традиционни екстракти от лечебни растения има дългогодишна отлична репутация при лечение на оплаквания, свързани с простатата.

Полезна информация по проблема безплодие вследствие на хроничен простатит

Едно от важните места сред всички видове безплодие заема екскреторно-токсичното, причинено от последствията от възпалителните процеси в половата система  при мъжете и по-конкретно – хроничния простатит.  Лечението е комплексно и се състои от противовъзпалителна терапия на хроничното възпаление на простатната жлеза, тестисите и уретрата; стимулиране на сперматогенезата, подобряване качеството на сперматозоидите; санаторно-курортно лечение.

Съчетаването на традиционни и растителни препарати може да ускори лечебния процес и да доведе до най-добър ефект. От древни времена лечебните  растения се използват широко в медицинската практика. Много от тях – за лечение на урологични заболявания.

Клинично изследване потвърждава положителния опит от приложението на Простамед® заедно с назначена конвенционална терапия при мъже, страдащи от безплодие вследствие на хронични възпалителни процеси на половите органи. Получените резултати сочат, че приемът на лекарството в продължение на 3 месеца овладява възпалението и болката, увеличава тройно обема на спермата, двойно количеството сперматозоиди в нея, води до 2 пъти повече живи сперматозоиди и три пъти по-малко патологични форми.